När JSM avgjordes i Västerås 2022 lyckades fyra av Göteborgs Yacht Clubs stipendiater vinna guld. Filippa Boman, Svea Sahlin, Annie Hinton och Jonathan Llado.

Det var ett JSM med över 300 deltagare och de fick känna på och tampas i alla olika vindstyrkor. Isabelle Lindsten som är kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet sammanfattade seglarna prestationer så här: – De som vunnit JSM har verkligen visat att de behärskar alla förhållande. Vi har haft mycket hårda vindar, mellanvindar och lätta vindar. Det är helt fantastiskt. Ibland på våra regattor har vi en sorts vind. Här måste de som vinner kunna segla i alla vindar. Det ger oss verkligen välförtjänta segrare.

Väldigt glädjande för oss i GYC att tre av de senaste årens stipendiater visar upp framgång som dessa och hämna överst på pallen på JSM! Vi önskar de ett stort grattis ifrån oss!

Filippa Boman, E-jolle tjej

Jonathan Llado, E-jolle kille

Svea Sahlin, ILCA 6 tjej

Annie Hinton, Optimist tjej